Medan en del hundar njuter av sommaren och strandutflykter, kan andra knappt vänta på vintern och snön.

Veterinären Kristin Dank från Duluth, Minnesota, en stad känd för sina snöfall, nämnde i en intervju med Daily Paws hundraser som verkligen njuter av vintervädret. Dessa raser är kända för sitt tjocka päls med dubbelt hårskikt som fungerar som isolering mot kylan. Även om de är ganska tåliga mot kallt väder, tål inte dessa hundar extrem kyla, så deras ägare bör vara försiktiga när temperaturen är låg.

Här är några av de mest populära raserna som fanns med på Dankins lista.

Siberian husky i snön

Siberian husky

Kända för sin kärlek till rörelse och starka önskan att vara i sällskap, är siberian huskys idealiska för extremt aktiva familjer. De är högljudda, men skäller inte alltför ofta och kommer bra överens med andra hundar. De fäller mycket päls, vilket kräver daglig borstning.

Alaskan malamute

Liknar sibiriska huskies till utseendet men är betydligt större. Dessa hundar är lekfulla och njuter av vinterglädje. De är mycket kommunikativa och är en utmärkt ras för aktiva personer med erfarenhet av hundar.

Berner sennenhund

Berner sennenhund är perfekta familjehundar – lojala, sociala och lätta att träna. Dessa milda jättar älskar snö och behöver cirka 30 minuters motion varje dag för att vara nöjda. Till skillnad från malamuter och huskies föredrar de att vila bredvid sina ägare.

American eskimo-hunden

Dessa vita hundar smälter perfekt in i snöiga miljöer och är kända för sin vilja att lära sig. De är mycket intelligenta och lätta att träna men de behöver flera promenader om dagen eftersom de är väldigt aktiva och kan bli nedstämda om de inte rör sig tillräckligt.

 

Bernhardiner i snön

Bernhardiner

Ännu en ras av milda jättar som njuter av kylan tack vare sin dubbla päls. Även om de kan se skrämmande ut vid första ögonkastet är dessa hundar sociala och har en lugn karaktär. För att vara lyckliga och fysiskt friska bör de få motion två gånger om dagen.

Labrador

Labradorer är en av de mest populära hundraserna genom tiderna. De är intelligenta, älskar att behaga sina ägare och älskar barn, vilket gör dem till perfekta familjehundar. De har en dubbel päls, vilket gör att de njuter av snö. Men de behöver daglig mental stimulans eftersom de är mycket intelligenta.

Norsk älghund

Denna antika nordiska ras är nästan 6000 år gammal och är känd för sin självständighet och intelligens. Nordiska älghundar rekommenderas endast för erfarna hundägare som kan ägna mycket tid åt deras träning. Trots att de är hängivna är nordiska älghundar ganska självständiga och älskar frihet.

Newfoundlandshund

Lugna, uppmärksamma och tysta, newfoundlandshundar avlades ursprungligen för att hjälpa fiskare på ön Newfoundland. De har hög emotionell intelligens, men det är viktigt att träna dem tidigt eftersom de inte är medvetna om sin storlek.

 

Samojedhund i snön

Samojedhund

Samojedhunder fångar uppmärksamheten med sina slående vita päls, vilket gör att de kan njuta av kallare väder. De är mycket aktiva och högljudda, så de rekommenderas inte alls för personer som bor i lägenheter. Samojedhundar trivs bäst på stora gårdar där de kan springa och leka med sina ägare.

Pyrenéerhund

Dessa magnifika hundar med kunglig karaktär användes som boskapsvaktare men också av det franska adelsmannaskapet. Trots sin storlek är pyrenéerhundar kärleksfulla mot andra djur. De föredrar att bo på gårdar eller lantegendomar. De gillar att sova under dagen och blir mer aktiva på natten.

Av Husse